Friday, November 27, 2009

TERENGGANU CITY NIGHT GAMES 9...

YEAH!!...terengganu city night games 9 akan berlangsung pada 25 disember 2009 iaitu pada hari chrismas..

T.O.C.C menjemput semua yang berminat untuk menyertai pertandingan tersebut..

masa-bermula jam 3 petang

tempat-stadium sultan zainal abidin

yuran pendaftaran-RM20.00/CAR

di harap ramai yang akan menyertainya terutamanya team dari kota bharu, besut, lekor drift dan sesiapa sahaja yang berminat..



lebih ramai penyertaan, lebih meriah la event ni....
lebih ramai penyertaan, lebih banyak cabaran...
lebih ramai penyertaan, lebih banyak saingan..wOw!!


sekian....

majulah drift untuk terengganu


Drifting iS nOt a criMe

Monday, November 23, 2009

SAMPAI BILA?????

semenjak stadium sultan mizan zainal abidin di timpa malapetaka, permit yang diberikan kepada T.O.C.C untuk membuat latihan drift di sana telah ditarik balik sehigga siasatan selesai.

walaupun siasatan sudah selesai,T.O.C.C masih belum mendapat kebenaran untuk berlatih di sana. SAMPAI BILA T.O.C.C harus menunggu sedangkan aktiviti sukan lain berjalan seperti biasa tanpa ada sebarang masalah???

cuba anda semua fikirkan...

-T.O.C.C di pertanggungjawabkan untuk menghidupkan TERENGGANU CITY NIGHT GAMES, setiap akhir bulan, pertandingan akan berlangsung..T.O.C.C di wajibkan untuk menyertainya sedangkan kami tidak diberikan tempat untuk berlatih.


-TERENGGANU CITY NIGHT GAMES inginkan penyertaan yang semakin ramai setiap bulan tetapi tidak diberikan tempat untuk berlatih.. macam mana nak pandai kalau tidak ada latihan. mana mungkin secara tiba-tiba terus sertai pertandingan???

-macam mana nak sertai pertandingan kalau tidak mengetahui aspek-aspek keselamatan berkenaan drift, cara pengawalan yang betul dan lain-lain??

-macam mana bakat baru ingin di asah jika tiada latihan?? masih ramai lagi bakat-bakat baru yang ada di terengganu ini..

-untuk berlatih mestilah register T.O.C.C dahulu. T.O.C.C mengenakan syarat tersebut supaya:

-aktiviti tersebut berada di dalam kawalan.

-T.O.C.C tidak membenarkan sama sekali ahlinya untuk beraksi di atas jalan raya.. aktviti ini hanya boleh di jalankan di trek yang di sediakan.

-melatih seorang drifter yang berdisiplin dan tidak menyusahkan pengguna jalan raya yang lain.

-jika berlaku kemalangan di trek, T.O.C.C boleh mengesan ahlinya yang berkenaan.
-harta stadium dapat di jaga dengan baiknya.sebagai contoh, jika berlaku kerosakan di trek, T.O.C.C dapat mencari dan menyiasat adakah ahlinya yang terlibat dan seterusnya bertanggungjawab di atas kerosakan tersebut. tetapi jika sesiapa sahaja dapat berlatih di sana tanpa pengurusan T.O.C.C, siapa yang nak bertanggungjawab jika berlaku apa-apa???

jadi, kepada sesiapa yang salah faham tentang pengurusan kelab ini, harap gunakan otak,jangan hanya pandai menuding jari..


T.O.C.C memerlukan tempat untuk berlatih,kami tidak mahu mengganas di jalan raya!!!!!



DRIFTING IS NOT A CRIME

terengganu city night games 8!!!

terengganu city night games 8 telah berlangsung pada 20 november 2009.. dalam hujan yang lebat dan angin yang kencang, ia tetap berlangsung.

event kali ini kurang mendapat sambutan kerana keadaan cuaca yang tidak mengizinkan dan beberapa masalah yang berkaitan seperti tarikh yang di awalkan seminggu kerana tarikh asalnya bertembung dengan hari raya aidiladha.. urm...selamat hari raya AIDILADHA di ucapkan kepada anda semua..

hanya 5 peserta sahaja yang telah menyertainya...semuanya dari T.O.C.C.. team2 lain tidak menyertainya kerana T.O.C.C tidak sempat untuk menjemput mereka lebih awal kerana kami sendiri mengetahui tentangnya 3 hari sebelum ia berlangsung..harap maaf.


5 orang drifter sahaja yang sertai dan keputusannya seperti berikut:

pertama-kimex dari T.O.C.C team maxxis

kedua-fizza dari T.O.C.C team maxxis

ketiga-fadhil dari T.O.C.C p&p auto garaje

keempat-syaril dari T.O.C.C azman advertising

kelima-zakaria dariT.O.C.C daya motorsport


tahniah kepada mereka...

Monday, November 16, 2009

YEAH...! KITA BERJUMPA LAGI DI
TERENGGANU CITY NIGHT GAMES KE 8

NANTI!!!





T.O.C.C family




AE 70 KOTA BHARU MALI.......




MAHAGURU CAR




DRIFTER DARI LEKOR DRIFT...zaki sedang buat ape tu???





DRIFTER DARI KELANTAN.. DANOR TYRE SERVICE KUBANG KERIAN




INILAH DIA WAJAH TERENGGANU DRIFT KING OKTOBER..

Saturday, November 14, 2009

TERENGGANU CITY NIGHT GAMES 7



Pada 24 oktober 2009 telah berlangsungnya terengganu city night games ke 7/2009.dalam acara drift, T.O.C.C dan ramai lagi pasukan drift lain telah menyertainya.T.O.C.C telah menghantar 10 drifter untuk acara tersebut dan 5 daripadanya telah menyapu bersih tempat pertama hingga kelima...

acara tersebut telah diadili oleh star drift malaysia iaitu fairuz.

Berikut adalah nama-nama pemenang dalam acara drift:

-tempat pertama di memenangi oleh zaki dari T.O.C.C(z'speed worksop)

-tempat kedua di memenangi oleh fadhil dariT.O.C.C(p&p auto garaje)

-tempat ketiga di memenangi oleh zakaria dari T.O.C.C(daya motorsport)

-tempat keempat di memenangi oleh kimex dari T.O.C.C(team maxxis)




sedikit video untuk tatapan anda semua...jom pakat tengok..


zaki dengan aksinya..tempat pertama
video



fadhil p&p auto garaje...cam ne? hebat x?
video



kimex team maxxis...tempat kekempat..orang bagus
video



Meriah jugak ye acara ni...sambutan pun menggalakkan..banyak lagi team-team lain yang telah menyertainya...
antaranya pasukan drift dari kota bharu.. jom kita tonton aksinya..

AE 70 kota bharu..
video


tahniah kepada yang telah berjaya,kepada yang tidak berjaya, cubalah lagi pada bulan hadapan..

jom kita lihat aksi salah seorang daripada mereka yang tidak berjaya


syaril dari T.O.C.C
video



SELEPAS TAMATNYA ACARA INI, KEADAAN MENJADI HURU HARA DENGAN AMUKAN BERAMAI-RAMAI DRIFTER YANG MASIH BELUM PUAS DAN ADA JUGA YANG INGIN MELEPASKAN GIAN!!!

WOW!! DASHYAT BETOL!!!
INILAH DIA DALANGNYA...

video
MARSHALL TIDAK DAPAT MENGHALANGNYA LAGI.......HA3
EH!! GARIK!! GARIK EH!!!!!!!!

Sunday, November 8, 2009

LEKOR DRIFT KHANA TRIAL

lekor drift khana..trek yang mencabar bagi kami. anda saksikanlah sendiri aksi sebahagian daripada drifter-drifter dari t.o.c.c menyahut cabaran lekor drift khana



fadhil @ lekor drift khana

video



kimex @ lekor drift khana
video



fizza@ lekor drift khana
video



zaki@ lekor drift khana
video



t.o.c.c chairman LEKOR DRIFT KHANA
video


demo from team lekor drift
video



t.o.c.c & lekor drift
video

TIBANYA DI LEKOR DRIFT KHANA

SESI PENGGAMBARAN T.O.C.C BERSAMA LEKOR DRIFT










KONVOI MESRA T.O.C.C

letih jugak berkonvoi ni ye...ape kate kite berhenti rehat di petronas dungun
ramai jugak ye....



mie & fizza...

Monday, November 2, 2009

Drift at KT UPTOWN????


T.O.C.C telah pun bekerjasama dengan KT UPTOWN untuk mempromosikan bazar larut malam itu dengan aktiviti DRIFT.
T.O.C.C sedang menanti permit daripada POLIS & MBKT untuk menjalankan aktiviti tersebut.

T.O.C.C telah pun merancang beberapa aktiviti untuk mempromosikan KT UPTOWN seperti:
  • T.O.C.C akan mengadakan drift show di sana untuk menarik peminat-peminat drift ke KT UPTOWN seterusnya dapat memajukan lagi bazar tersebut.
  • Selain itu T.O.C.C akan membuka KLINIK DRIFT untuk orang ramai dengan yuran sebanyak RM300 sehari..
  • T.O.C.C juga akan berlatih disana nanti...aktiviti ini adalah untuk merapatkan ahli-ahli T.O.C.C dengan masyarakat di samping orang ramai boleh datang untuk melihat aktiviti kami.
Aktiviti ini boleh mendatangkan banyak faedah kepada masyarakat terutamanya belia.dengan adanya aktiviti sebegini, gejala sosial dan aktiviti yang tidak sihat dapat dikurangkan selain mengesan bakat baru dalam sukan drift ini

drift is nOt a crime